Eiketerninger fra nytømte whiskeyfat.
Dette er amerikansk eik, og terningene tilfører både samk av eik, samt hint av whiskey.
Desinfisering:
Vi anbefaler å la terninger og chips ligge å trekke i brennvin noen dager før de tilsettes.
Her er det flere muligheter, prøv å finne noe du tror passer med det ferdige resultatet.
Man kan også ha dem i stekeovnen, men pass på, da for høy varme og/eller for lang tid i ovnen kan endre egenskapene til terningene. 90 grader i 5-8 minutter er anbefalt.
Kontakttid og mengde:
Det er ingen fasit på dette. Ølstil, lagring og egne smakspreferanser spiller inn.
Chips kan ligge fra 3-7 dager, og terninger 1-6 mnd. Smak underveis.
Dette skriver leverandøren:
The cubes are made of freshly emptied Whisky barrels (American Oak). These cubes offers the whole palate of a typical Scotch Whisky.
Les vår artikker om chips, terninger og andre trevarianter her!