Eiketerninger fra nytømte Italienske Amaronefat..
Dette er amerikansk eik, og terningene tilfører både smak av eik og noe Amarone-noter.
Desinfisering:
Vi anbefaler å la terninger og chips ligge å trekke i brennvin noen dager før de tilsettes.
Her er det flere muligheter, prøv å finne noe du tror passer med det ferdige resultatet.
Man kan også ha dem i stekeovnen, men pass på, da for høy varme og/eller for lang tid i ovnen kan endre egenskapene til terningene. 90 grader i 5-8 minutter er anbefalt.
Kontakttid og mengde:
Det er ingen fasit på dette. Ølstil, lagring og egne smakspreferanser spiller inn.
Chips kan ligge fra 3-7 dager, og terninger 1-6 mnd. Smak underveis.
Dette skriver leverandøren:
Amarone is a special red wine from Italy (region Veneto), which is produced by a unique process. The result is a heavy, powerful, almost creamy wine with a deep red colour and a great variety of aromas. The wine bears the name because of its slightly bitter note. Bitter means "amaro" in Italian.
Les vår artikker om chips, terninger og andre trevarianter her!