Terninger av akasietre.
Dette er terninger fra trær i Pfalz's dype skoger, sør i Tyskland.
Disse gir friske, fine toner med hint av honningmelon og friske urter.
Desinfisering:
Vi anbefaler å la terninger og chips ligge å trekke i brennvin noen dager før de tilsettes.
Her er det flere muligheter, prøv å finne noe du tror passer med det ferdige resultatet.
Man kan også ha dem i stekeovnen, men pass på, da for høy varme og/eller for lang tid i ovnen kan endre egenskapene til terningene. 90 grader i 5-8 minutter er anbefalt.
Kontakttid og mengde:
Det er ingen fasit på dette. Ølstil, lagring og egne smakspreferanser spiller inn.
Chips kan ligge fra 3-7 dager, og terninger 1-6 mnd. Smak underveis.
Dette skriver leverandøren:
Product
information "Cubes made of acacia wood"
Acacia
wood Cubes or Chips, more correctly Robinia wood Cubes or Chips come from the
Palatinate forest from wild growth.
They
give fine, fresh notes paired with honeydew melon and fresh herbs.Acacia wood
finds its application where freshness and structure giving elements in the
maturation are important. Robinia somewhat conceals overripeness, the wine or
distillate appears leaner.
Heavily
toasted give the cubes or chips, bacon strong smoke aromas.
Les vår artikker om chips, terninger og andre trevarianter her!