Pizzapakke - Hevekasse med 5 pizzamel
I denne pakken får du en hevekasse med lokk som er fylt med forskjellige typer pizzamel.
Hevekassen er praktisk for heving av pizzadeig. Den har plass til opptil 6 pizzaballer på 250g. Hevekassene kan stables og får fint plass i de fleste kjøleskap. Innvendig dimensjon: 27x40x7,5cm
Mange liker å eksperimentere med ulike meltyper, avhengig av hvor lang tid det er til de skal lage pizza. Høy melstyrke tåler lengre hevetid enn de med lav melstyrke, men om du ønsker at deigen skal bli raskt klar så er det en fordel med lavere melstyrke.
Det er også mange som liker å blande meltyper, for å få en deig som har perfekt smak og er lett å jobbe med.
I denne pakken får du 4 forskjellige pizzamel med forskjellige melstyrker, i tillegg til et utbakingsmel. Test deg frem til din perfekte kombinasjon! Her er en oversikt over meltypene i pakken (for mer informasjon gå inn på melets produktside):
Caputo Semola durumhvetemel 1kg
Durumhvete semolato er mest brukt til å lage hjemmelaget fersk pasta, samt for utbaking av pizza. Egner seg også godt til brødbakst og kaker. Gir en fin gylden farge på den hjemmelagede pastaen.
Caputo Cuoco /chef Tipo 00 1kg
Dette melet har et protein innhold ca 13%. Det gjør at deigen blir mer elastisk, tåler lengre eltetid, er mer robust og gir bakverk som brød og pizzabunn mer volum. Melet gjør deigen smidig, smakfull og gir brødvarer, bakevarer og pizzabunn en fyldig og luftig konsistens.Cuoco endrer navn til Chef, men innholdet vil være helt likt.
Caputo Manitoba Ori tipo 0 1kg
Finmalt mel laget på hvetemel dyrket i Manitoba-distriktet i Canada. Den har et høyt innhold av glutenprotein som gir en elastisk og smidig deig. Tipo «0» melet brukes for eksempel til baking av brød, butterdeig, croissanter og pizza. Vi anbefaler å bruke manitoba som forsterkning i pizzadeigen for et mer elastisk resultat, perfekt for å kaste i lufta som en ekte «pizzaiolo». Manitoba hvetemel gir en luftig og smakfull bakst.
Caputo Nuvola Tipo 0 1kg
Nuvola tipo «0» mel fra Caputo har en god balanse mellom glutenproteiner samt fiber, og det passer perfekt til pizzadeig med middels og lang gjæretid. Melet har stor hevekraft som gir store og luftige skorper på pizzaen. Dette er favoritten til mange italienske pizzakokker. Melet gir smakfulle, store og luftige pizza skorper.
Caputo Criscito di casa 1 kg
Italiensk surdeigsblanding som er deaktivert og malt til fin mel. Med dette kan man gi baksten en smak av surdeig, uten å måtte gjøre hele jobben med surdeigskultur. Criscito gir deigen forskjellige egenskaper som lengre holdbarhet, smidighet og duft. Kan brukes til bakverk som italiensk pizzabunn av surdeig og ekte italiensk surdeigbrød. Anbefalt blandingsforhold er 30-50 g criscito per kilo mel.