En melpakke-mix av meltyper fra Caputo
Mange liker å eksperimentere med ulike meltyper, avhengig av hvor lang tid det er til de skal lage pizza. Høy melstyrke tåler lengre hevetid enn de med lav melstyrke, men om du ønsker at deigen skal bli raskt klar så er det en fordel med lavere melstyrke. Se oversikt lengre ned på siden.
Det er også mange som liker å blande meltyper, for å få en deig som har perfekt smak og er lett å jobbe med.
I denne pakken får du 5 forskjellige pizzamel med forskjellige melstyrker, i tillegg til et utbakingsmel. Test deg frem til din perfekte kombinasjon! Her er en oversikt over meltypene i pakken (for mer informasjon gå inn på melets produktside):
Caputo Classica tipo 00 1kg
Ekstra finmalt italiensk mel, perfekt til fine bakverk. Melet gir en smidig og smakfull deig. Caputo "00" Classica er ideell til focaccia, ciabatta, eller til annet bakverk som skal ha en luftig og lett konsistens.
Caputo Pizzeria Tipo 00 1kg
Ekstra finmalt italiensk tipo 00 mel, perfekt til baking av pizzabunner. Dette melet er ekstra finmalt, nærmest som pudder. Melet gjør deigen smidig, smakfull og gir pizzabunn en fyldig luftig konsistens
Caputo Nuvola Tipo 0 1kg
Nuvola tipo «0» mel fra Caputo har en god balanse mellom glutenproteiner samt fiber, og det passer perfekt til pizzadeig med middels og lang gjæretid. Melet har stor hevekraft som gir store og luftige skorper på pizzaen. Dette er favoritten til mange italienske pizzakokker. Melet gir smakfulle, store og luftige pizza skorper.
Caputo Cuoco /chef Tipo 00 1kg
Dette melet har et protein innhold ca 13%. Det gjør at deigen blir mer elastisk, tåler lengre eltetid, er mer robust og gir bakverk som brød og pizzabunn mer volum. Melet gjør deigen smidig, smakfull og gir brødvarer, bakevarer og pizzabunn en fyldig og luftig konsistens.Cuoco endrer navn til Chef, men innholdet vil være helt likt.
Caputo Manitoba Ori tipo 0 1kg
Finmalt mel laget på hvetemel dyrket i Manitoba-distriktet i Canada. Den har et høyt innhold av glutenprotein som gir en elastisk og smidig deig. Tipo «0» melet brukes for eksempel til baking av brød, butterdeig, croissanter og pizza. Vi anbefaler å bruke manitoba som forsterkning i pizzadeigen for et mer elastisk resultat, perfekt for å kaste i lufta som en ekte «pizzaiolo». Manitoba hvetemel gir en luftig og smakfull bakst.
Caputo Semola durumhvetemel 1kg
Durumhvete semolato er mest brukt til å lage hjemmelaget fersk pasta, samt for utbaking av pizza. Egner seg også godt til brødbakst og kaker. Gir en fin gylden farge på den hjemmelagede pastaen.
Det anbefales å bruke Pizzapp for å beregne forhold av ingredienser.
Sammenligning Meltyper
Caputo
|
Fordeler
|
Melstyrke
|
Anbefalt
hydrering
|
Protein
innhold
|
Anbefalt
hevetid
|
Utmalings
grad
|
|
Kan heves
opp til 24 t
|
W 220-240 |
60-70% |
11% |
6-24 timer |
Tipo 00 |
|
Passer godt til Napolitansk Pizza |
W 260-270 |
65-70% |
12,5% |
12-36 timer |
Tipo 00 |
|
For luftigere cornicione (kant/skorpe) |
W 260-280 |
65-75% |
12,5% |
12-40 timer |
Tipo 0 |
|
Sterkere
For luftige deiger |
W 320-340 |
65-80% |
14% |
20-61 timer |
Tipo 0 |
|
For langtidsheving.
Opptil 54 t |
W 300-320 |
65-80% |
13% |
16-54 timer |
Tipo 00 |
|
Kraftkar!
Mer elastisk og
sterk
|
W 370-390 |
70-90% |
14,5% |
24-78 timer |
Tipo 0 |
Du kan lese mer om mel her