Spesialmalt
Her finner du en mengde forskjellige malttyper som hjelper med å gi smak, aroma, kropp, fylde og farge på ølet ditt.
Cara/Crystal malt er malt som er varmebehandlet på forskjellige måter. Karamellmalt er den lyseste varianten og gir karamelliserte og søtlige smakstoner. I andre enden av skalaen gir mørk crystalmalt preg av tørket frukt, rosiner og brødskorpe.
Røstet/Sjokolade malt er malt som har blitt fremstilt ved høyere temperaturer enn base- og cara/Crystalmalt. Fargen går fra lysebrun til sort og har stor innvirkning på fargen, smaken og aromaen til ølet. Smak g aroma varierer fra brødskorpe til mørk sjokolade, kaffe og lakris.
Vi har også flere spesialmalt:
- Havre malt vil gi en fyldigere og mykere munnfølelse.
- Hvete malt gir en lettere smak enn byggmalt. Gir større skumfasthet til ølet.
- Rug malt har en distinkt krydret aroma som passer godt i øl.
- Flaket/umaltet korn blir mye brukt for å øke skumfasthet, og gir fylde til ølet.
- Flaket mais og ris gir lysere farge og lettere smak