Weyermann CARAHELL® er en relativt lys karamellmalt
Karamellmalt / krystallmalt er pilsnermaltmalt som er fuktet og deretter varmet opp til det brunes. Det er protein og stivelse som reagerer med hverandre i den såkalte Maillard reaksjonen. Oppvarmingstid og temperatur avgjør karamelliseringsgraden. De lyseste vil ha mye av stivelsen tilgjengelig for nedbrytning under meskingen. I de mørkeste vil mer eller mindre all stivelsen være karamellisert. For å oppnå en spesifikk farge nyanse, kreves det naturlig nok større prosentandel av en lys karamellmalt kontra en mørk karamellmalt.
Karamellmalt bidrar like mye til både smak og farge når det benyttes. Lys- til mellommørk malt brukes når man ønsker at maltens smak og duft skal være i hovedfokus. Mørkere malt brukes når man ønsker å fremheve smakene i basismalten. Den lyse karamellmalten er nok mer tilgivende og kan brukes i større grad enn den mørke, før smaksbidraget blir for klønete og dominant.
Ved kjøp av flere kg av samme malt, pakkes disse normalt i en pose.
Farge: 20-30 EBC
Produsent: Weyermann, Tyskland