Bella Sera Italian Pilsner er lyst, lett og forførende frisk. Passer perfekt til italiensk pizza!
Denne italienske pilsneren er brygget med Eraclea malt som dyrkes i området rundt byen Eraclea i nord Italia. Malten kjennetegnes ved at den har godt utbytte, nydelig smak og god skumfasthet. Oppskriften inneholder også en del mais, som gjør ølet enda lysere og lettere, slik et godt middelshavsøl skal være.
Denne stilen skiller seg fra den tradisjonelle pilsneren ved at den er tørrhumlet med tradisjonelle europeiske humletyper.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Italiensk Pilsner
Alkoholprosent: ca. 5,1%. Forventet OG: ca. 1.049. FG: ca 1.010
IBU: ca. 31 – moderat bitter. Farge: 7 EBC - halmgul
Innholder 4,4 kg
knust
malt:
Malt: Eraclea Pilsner, Flaket mais, Cara Clair
Humle: H. Magnum, Tettnang og saaz
Gjær: Lalbrew NovaLager
Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 17°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veiledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather