Intense fruktaromaer med noter av svarte moreller, krydder og vanilje. En fruktig og glatt rund finish. Passer godt til pizza, pasta, ribbe og kylling.
Denne vinen vil være best etter å ha stått minst 3 måneder.
Sødme: 1/10
Fylde: 4/5
Eik: 2/3
Vinsatsen inneholder:
• 10 liter druemostkonsentrat
• Eik
• Vingjær
• Klarningsmiddel
• Stabiliseringsmiddel
• Instruks på engelsk og fransk
Merlot er en av de klassiske druene i Bordeaux hvor den hovedsakelig er assosiert med de flotte vinene fra St Emilion og Pomerol. Populariteten har økt de siste tiårene, og merlot vokser nå over store deler av verden, ikke minst i USA, Australia og Chile.
Cabernet sauvignon er en rødvinsdrue som dyrkes i mange land, men utmerker seg best i litt kjølig klima og mager jord som i Frankrike, Italia og delvis i California. Druen har sitt opphav i Bordeaux i Frankrike, hvor den gjerne blandes med andre druetyper for å gi mer balanse og komplekse viner. Druene den blandes med er da helst cabernet franc, petit verdot, malbec, merlot eller carmenere.
Opplev tilfredstillelsen av å lage vin med hjelp av vinsettene fra Winexpert sin premium-serie Reserve. Drueekstrakten er skånsomt konsentrert ned til 10 liter.
Reserve inneholder 10 kg druemostkonsentrat. Gir opptil 30 flasker etter 6 uker. Vinen er da drikkeklar, men kan gjerne lagres litt lengre for modning.
Les mer om vinsettene og fremgangsmåten her