Du er 1 500 kroner unna å få FRI FRAKT! (SE VILKÅR)*
Fremgangsmåten for å lage cider av ekstraktsett fra Mangrove Jack's: se også HER.
Desinfiser utstyret (gjæringsbøtte, lokk, røresleiv mv) før bruk.
Kok opp 3 liter vann i en gryte.
Åpne cidersett posen, ta ut innholdet fra den tørre siden og tøm sirupen i gryten med varmt vann, sammen med 1 kg dekstrose (druesukker).
Rør rundt til alt har løst seg opp. NB! Normalt benyttes 1kg dekstrose, men sjekk produktbeskrivelsen for Cider-settet.
Ha noen liter kaldt vann i gjæringskaret, deretter overfør innholdet fra gryten. Dette er spesielt viktig dersom man gjærer på PET (FermZilla).
Etterfyll med vann til du har 23 liter i gjæringskaret og rør godt. Temperaturen i gjæringskaret bør være mellom 18 og 28°C. Tilsett gjæren og søtningsmiddelet og rør ut. Ikke tilsett Cider essensen nå, dersom cidersettet har dette inkludert, den skal i etter at gjæringen er ferdig. Juster mengden søtningsmiddel for å oppnå ønsket smak:
Tørr: ikke tilsett søtningsmiddel
Middels tørr: tilsett halvparten av søtningsmiddelet
Søt: tilsett alt søtningsmiddelet
Fyll noe vann i gjærlåsen og fest den til lokket. Legg lokket på gjæringskaret slik at det er tett.
La nå cideren stå å gjære ved romtemperatur, ca 20-25°C i minst 6 dager.
Etter 6 dager, når aktiviteten i gjærlåsen har avtatt måler du SG (Specific Gravity) med et hydrometer. Resultat bør være maksimum et par poeng i fra målet til dette cider-settet, sjekk her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings. Dersom SG fortsatt er for høy kan du la cideren gjære et par dager til før du leser av verdien igjen.
Når gjæringen er avsluttet tilsettes Cider essensen og rør rundt med en desinfisert røresleiv. Legg på lokket og la cideren stå ytterligere 1 døgn for at gjæren skal legge seg på bunnen igjen.
Rengjør og desinfiser flasker, benytt en desinfisert hevert eller annen flaskefyller til fylle flaskene med cideren.
La det være 1-2 fingerbredder klaring til toppen av flasken. Tilsett 1 karboneringsdrops eller ca ½ teskje sukker i hver flaske.
Forsegl flaskene med desinfiserte flaskekapsler. La flaskene stå ca 5 dager i romtemperatur før de sette kjølig for videre lagring.
Cideren er klar til å drikkes når den har blitt kald, men den blir enda bedra om den får stå ytterligere 2 uker til modning.
Motta råd og tips, nyheter og gode tilbud!