Tørket guajillo er den nest mest brukte chilien i Mexico etter Ancho. Dette er en arbeidshest i det meksikanske kjøkkenet med sin fine styrke og tydelig og pikante smak og aroma.
Tilbereding: Ristes lett i tørr panne på middels varme i 30 sekunder på hver side. Bløtlegges i 15 – 30 minutter i glovarmt springvann. Brukes deretter som fersk chili.
Smaksprofil: Lett fruktig med en søt varme, tanniner med hint av furu og modne bær med lett røkte undertoner.
Størrelse: 10 til 15 cm. lang og 2 til 2,5 cm. bred
Form: Rund
Farge: Mørk rød
Tekstur: Glatt med omtrent lik kjøtt til skinn ratio
Snittvekt: 5 – 6 gram
Dette krydderet er levert av Krydra.no som er en anerkjent leverandør spesialisert i kvalitetskrydder og krydderblandinger.
Krydra.no leverer naturlige og autentiske smaker, og setter høye standarder for både kvalitet og sortiment.