Tonkabønner, hele

Tonkabønner, hele

50 gram

Varenr:107994

100% naturlig og viltvoksende tonkabønner (Dipteryx odorata) fra Brasil. A kvalitet, 2 – 4 cm.

Tonkabønner utstråler en duft av mandler, vanilje, myske og friskt høy. Tonkabønne brukes ofte som vaniljeerstatning.

89,-
-+
Ubekreftet leveringsdato: 17.07.24
Send meg mail når varen er på lager
BeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Riv tonkabønner med et rivjern, som du ville gjort med muskatnøtt for å lage et intenst smaksatt pulver.

Tonkabønnepulveret kan brukes som alle andre tørre krydder, for eksempel kan det blandes med hvitt mel for å lage et brød med tonkasmak, blandet med melis for å lage en makron med tonkasmak, eller blandet med andre krydder for å smaksette f.eks. brød og -smørpudding.

Tonkabønne er ofte brukt til å infusere flytende meieriprodukter som melk, fløte og vaniljesaus. Bønnene tilsettes væsken og varmes opp på medium varme. Pass på så det ikke fosskoker, da dette vil endre tonka-smaken.

I Europa ble tonka-bønnen midlertidig forbudt som mat på grunn av kumarininnholdet. Forbudet ble opphevet i 1991. som krydder bør tonka doseres veldig sparsomt. Avhengig av bruk, anbefales det å koke bønnene i melk i noen minutter eller gni dem litt med et muskatgulver til desserter basert på melk.

Knapt noe krydder fortryller oss mer enn det mandelformede frøet fra tonka-treet. De essensielle oljene fra tonka-bønnerfortryller sansene våre. De utstråler en duft av mandler, vanilje, myske og friskt høy. Tonkabønne brukes ofte som vaniljeerstatning. På grunn av sin helt spesielle karakter med en noe røff tone, bør ikke Tonkabønnen brukes utelukkende til søte retter.

Dette krydderet er levert av Krydra.no som er en anerkjent leverandør spesialisert i kvalitetskrydder og krydderblandinger.
Krydra.no leverer naturlige og autentiske smaker, og setter høye standarder for både kvalitet og sortiment.

Teknisk info


Support
Kundeanmeldelser