Denne buen "Neapolitan Arch" senker inngangspartiet for å holde bedre på varmen. Dette er ideelt for deiger med høy hydrering
Neapolitansk pizza krever høy temperatur og kort tilberedningstid. Ovnen bør være fullt oppvarmet (450 °C+ / 845 °F) for å tillate en tilberedningstid på 45-60 sekunder. For å oppnå den perfekte hevingen og flekkete skorpen på deiger med høy hydrering, er det nødvendig med ekstremt høy lufttemperatur. Buen reduserer åpningen på ovnmunnen, slik at lufttemperaturen blir mye høyere og resulterer i den perfekte neapolitanske pizzaen.
Buen er laget med keramikk og har en fordypning i midten som lar pizzakokken "domere" pizzaen ved å løfte den opp i flammene eller den høyeste temperaturen i ovnen.
Utvidelsen på kuppelens skorstein leder røyk og sot bort fra ovnen, og forbedrer luftstrømmen.
Merk: Neapolitansk buen er designet for å forbedre pizzaopplevelsen ved bruk av kun gass og er ikke egnet for bruk med ved.