Austin IPA er et resultat fra et samarbeid mellom Lallemand Brewing og Lazarus Brewing Company, et mikrobryggeri fra Austin, Texas.
Oppskriften er revolusjonerende ettersom det benyttes 2 forskjellige gjærtyper! Kveik på lav temperatur sammen med Kölsch-gjær (K-97) gir en IPA med deilig ananas og sitrus-smaker og en ren behagelig fylde.
"This recipe came out of a collaboration between Lallemand Brewing and Lazarus Brewing, an Austin, Texas craft brewer. This beer was originally supposed to be poured at the 2020 Craft Brewers Conference in San Antonio, Texas and was designed by the Brewmaster of Lazarus Brewing, Matt Couch and Lallemand friends Molly Browning and Eric Dixon. The idea for this beer was to discover how the Voss performs at a lower fermentation temperature and then use the Kolsch yeast to balance flavors and enhance hop biotransformation. Our resulting beer had lovely pineapple and lemon flavors with a very nice soft mouthfeel. We are excited to share our collaboration and a taste of CBC and Texas to you all!"
- Lallemand Brewing
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Amerikansk Pale Ale
Alkoholprosent: ca. 6,7%. Forventet OG: ca. 1.061. FG: ca 1.010
IBU: ca. 35 – moderat bitter. Farge: 9 EBC - halmgul
Innholder 5,5 kg
knust
malt:
Malt: Pale Ale malt, Pilsnermalt, Hvetemalt, Havregryn og Acid malt.
Humle: Columbus, Azacca, Cascade, Centennial og Mosaic
Gjær: Lallemand Voss Kveik og LalBrew K-97*
*Dette ølsettet benytter 2 typer gjær. Voss Kveik tilsettes først, deretter tilsettes K-97 Kölschgjær en dag senere.
Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 19°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.
Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.
Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.
Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.
Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).
Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.
BrewZilla / Digiboil:
-
35L: max 8 kg
-
65L: max 16 kg
Beer Brew:
-
30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
-
60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg
Grainfather:
-
30L: max 9 kg
-
70L: max 17 kg
Speidel Braumeister:
-
modell 10: max 2,8 kg
-
modell 20: max 6 kg
-
modell 50: max 13 kg
Brewtools:
-
B40pro: max 9 kg
-
B80pro: max 20 kg
-
B150pro: max 35 kg