Belgisk IPA allgrain ølsett Belgisk IPA allgrain ølsett

Belgisk IPA allgrain ølsett

Tydelig humle møter fruktig belgisk gjær

Varenr:102331

Regler kan brytes! En tydelig humleprofil møter fruktig belgisk gjær!

Belgisk IPA er en stil der kraftig humle skal harmonere med tydelig preg fra belgisk gjær. Her er fruktigheten fra belgisk gjær kombinert med humle som har mer preg av skog og bar i seg, på denne måten får man det beste fra begge deler i en herlig blanding. Passer godt til krydret mat.

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

 

499,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Belgisk IPA er en stil der kraftig humle skal harmonere med tydelig preg fra belgisk gjær. Her er fruktigheten fra belgisk gjær kombinert med humle som har mer preg av skog og bar i seg, på denne måten får man det beste fra begge deler i en herlig blanding. Passer godt til krydret mat.

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

 

Stil: Belgisk IPA

Alkoholprosent: ca. 7,2%. Forventet OG: ca. 1.065, FG: ca. 1.010
IBU: ca. 48 – noe over middels bitter. Farge: ca 9 EBC - Halmgul

Innholder 5.7 Kg knust  malt:

Malt: Pale Ale og Hvete
Humle: Magnum og Simcoe
Gjær: Fermentis BE-256

Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kullsyretabell her

 

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 


 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.


BrewZilla / Digiboil:

  • 35L: max 8 kg
  • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

  • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
  • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

  • 30L: max 9 kg
  • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

  • modell 10: max 2,8 kg
  • modell 20: max 6 kg
  • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

  • B40pro: max 9 kg
  • B80pro: max 20 kg
  • B150pro: max 35 kg

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(1)
Belgisk IPA allgrain ølsettTydelig humle møter fruktig belgisk gjærKonverterte dette settet til en surøl med bringebærpurë. Ble noe av den beste ølen jeg noen sinne har laget! Mesk som normalt, etter mesk tilsett lactose for å nå 4.5 i ph, for så 15 min kok for å sterilisere. avkjøl til 40 grader, så tilsett 1 pose med sour pitch. la stå i 3 dager på 40 grader eller til ph når 3.5. Etter dette kok opp og tilsett humle som vanlig, men tilsett all aroma og smakshumlen på 80C og whirlpool i 20 min. (alt gjøres i kokekaret) avkjøl til 20 grader og gjær på 25 grader. etter 4 dager tilsett 1kg bringebær pure. ølen er best etter lagring kaldt i 30 dager