Slik brukes kullsyretabellen:
Tabellen er fargekodet etter ølstil
- Blå = Porter og Stout
- Grønn = Lager, Ale og Amber
- Gul = Hvete, Lambic og Cider
Mengden trykk man skal bruke avhenger av temperatur i væsken. Ved lav temperatur setter CO2 seg lettere i ølet, og det kreves et høyere trykk ved høyere temperaturer for å oppnå samme resultat.
Finn først frem riktig temperatur til venstre i tabellen, og flytt deretter pekeren mot høyre til ønsket CO2 volum. På toppen av tabellen vil du da se riktig trykk oppgitt i Bar som skal stilles inn på CO2 regulatoren. Regn med ca 7 dager med tilkoblet CO2 for å oppnå ferdig karbonert øl.
Ønsker man å få kullsyre på fatet raskere, kan man starte med et høyere trykk, før man deretter går ned til trykket oppgitt i tabellen. Vi anbefaler å starte forsiktig, for etterhvert å få erfaring med hvor fort et øl blir karbonert med denne metoden. Merk at ved å følge tabellen på riktig temperatur, vil ølet aldri bli overkarbonert pga tilført CO2.