Kverning av frukten til en masse:
Rens eplene, fjern stilken og kutt frukten i biter slik at knivene i bunnen av fruktkvernen lettere får tak i frukten. Det er ikke nødvendig å skrelle frukten da fruktskallet gjerne setter god smak på juicen.
Plasser fruktkvernen over en bøtte, et gjæringskar eller fruktpressen (med silposen i), kjør deretter fruktbitene gjennom fruktkvernen.
Pressing av fruktmassen, for å klemme ut saften:
Tøm fruktmassen oppi fruktpressen (med silposen i), legg på lokket til fruktpressen, drei på håndtaket for å pressen fruktmassen sammen slik at juicen renner ut i bunnen. Denne saften kan du nå drikke som den er, men den vil ha relativt kort holdbarhet.
En kurvpresse gir typisk et utbytte på 50 til 60%, dvs 10-12 liter most pr 20 kg frukt.
Etterbehandling av juicen:
Skallet på frukten vil som oftest være dekket av villgjær som finnes i luften over alt rundt oss. For å drepe villgjæren og for å unngå at juicen begynner å gjære anbefales det å varmebehandle (pasteurisere) juicen. Varm opp juicen til 80-85 °C i 20 min før nedkjøling. Tapp gjerne på rene desinfiserte flasker, så har du din egen juice, klar til å drikke.
Gratulerer, du har nå laget din egen, nydelige fruktjuice!