Ordet "braai" kommer fra afrika og betyr grilling eller grillfest. Det refererer både til selve prosessen med å grille mat over åpen ild og til det sosiale arrangementet hvor grilling står i fokus. Det er en sosial begivenhet hvor venner og familie samles rundt braaien, ofte med et glass i hånden, mens kjøtt grilles sakte over trekull. Braai er en kulturell tradisjon som kombinerer matlaging, sosialt samvær og feiring, og er en viktig del av sørafrikansk livsstil.

Fordeler med Braai

Lag kull

For å lage kull fyrer man opp hard ved i kullbeholderen (embermaker). Etterhvert som veden brenner vil kullbiter dette ned gjennom risten, og man kan eventuelt rake ut kull med ønsket størrelse. Ved hjelp av en ildrake fordeler man kull etter hva slags varme man ønsker ved tilberedningen. Pass på at du holder liv i bålet slik at du hele tiden har nytt kull tilgjengelig. 

Stor allsidighet

Når kullet gløder og Braaien er klar til å bruk er det kun fantasien som begrenser hva du kan tilberede av mat. Bruk grillristene til å grille pølser, kjøtt og grønnsaker. Eventuelt kan du grille fisk på planke eller kylling på rotisserie. Bruk varmeskuffene til å bake brød, eller så er det et perfekt sted for slow cooking.

Uansett hva du lager vil du få en unik røyksmak av egenlagd kull, samtidig som du står foran et stemningsfult bål og tilbereder maten.

Sosial matlaging

En Braai er ikke bare en grill, det er også et sosialt samlingspunkt. Samtidig som maten tilberedes over glødende kull, skapes en varm og innbydende atmosfære hvor familie og venner kan samles. Dette gjør matlagingen til en felles aktivitet, som setter den perfekte rammen rundt et godt måltid.

Braai griller

Built-in Braai

Denne typen Braai moteres og integreres i utekjøkkenet eller på terrassen. Du står selv fritt til å velge design og utforming av vegg. I tillegg til et svært egnet sted for tilberedning av mat, får du et stemningsfult ildsted som skaper en unik atmosfære en sen sommerkveld eller kald vinterdag. Pipe gjør at du slipper stekeos og sviende røyk i øynene.

Freestanding Braai

En frittstående Braai er mer fleksibel med hvor den kan plasseres. Den kan stå midt på en plass for seg selv, eller så kan den integreres med resten av kjøkkenet.

Portable Braai

Disse er designet for å enkel transport og oppsett. de er ideelle for utendørseventyr og camping, med sin kompakte størrelse og funksjonalitet. Den er også praktisk der du ønsker en grill som ikke er permanent.

Allsidig grilling

Når kullet gløder og Braaien er klar til bruk er det kun kreativiteten som begrenser hva du kan lage av mat.

På Braai kan du enkelt lage flere forskjellige varmesoner. Du kan justere direkte varme ved å flytte ristene eller grillspyd i høyde.

Grillrist (Grid)

Den klassiske metoden for å grille kjøtt, pølser, fisk, grønnsaker og andre ingredienser rett på en grillrist over glødende kull.

Baking i varmeskuff (Warming Drawer)

Brukes til å bake brød, pizza, eller til å varme opp mat. Også ideell for "slow cooking" eller langtidssteking av kjøtt.

Asado-style

Her kan kjøtt henges på kroker og langsomt stekes ved siden av flammene, en tradisjonell argentinsk metode for å tilberede større kjøttstykker som ribbe eller picanha.

Plankegrilling (Plank Grilling)

Fisk monteres på en treplanke, som tilfører røyksmak og beskytter maten mot direkte varme.

Churrasco (Grillspyd)

Kjøtt som picanha eller grønnsaker kan grilles på store spyd, typisk for brasiliansk grilling, med muligheten for jevn rotering for perfekt steking.

Plancha/Stekeplate

En flat, tykk metallplate som brukes til å steke grønnsaker, fisk, eller kjøtt uten å grille det direkte på risten. Fettet samles midt på platen for enkel håndtering.

Rotisserie (Spit) 

Perfekt for grilling av hele kyllinger eller kjøttstykker. Kjøttet roteres sakte over varmen, noe som gir jevn steking og saftig resultat.

Bruk av jerngryte (Dutch Oven)

Perfekt for "slow cooking" eller tilberedning av gryteretter, supper, og langtidsstekt kjøtt. Ved å plassere jerngryten over glødende kull eller direkte i ilden, kan du tilberede kraftige og smakfulle retter med jevn varme over tid, alternativt henge en gryte på krok over varmen.

Tilbehør

Home Fires har et stort utvalg tilbehør.