Blandingsforhold standard Brine:
- Vann (1 liter)
- 30 gram salt
- 15 gram brunt sukker
Fremgangsmåte:
- Kok opp nok vann til at du kan løse opp salg og sukker.
- Bland konsentrert sukkersalt lake med resterende kaldt vann. Ikke bruk for mye, da nedkjølingen vil ta lenger tid.
- Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og legg det i sukkersalt laken over natten. Har du dårlig med tid kan en kylling klare seg med 4-6 timer.
- Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre kjøttet før det er klart for BBQ, kullgrill eller annen varmebehandling.
Lag nok Brine til å dekke kjøttet komplett. En kylling krever fort 5-6 liter Brine. En kalkun ca 15 liter.
Brine anbefales spesielt til kalkun og kylling som er magre kjøtt typer. Vær oppmerksom på at kjøttet ikke må saltes for mye før/etter varmebehandling, da kan det fort ende opp for salt! Et annet tips dersom du ønsker å tilføre andre kryddersmaker i laken er å riste disse i panne før tilsetting for å fremheve kryddersmakene ytterlig.
Bye Bye Dry Turkey!