Beer Can Chicken - Kylling på ølboks

Bruk av en ølboks som stativ for steking av kylling gir to nyttige effekter; kyllingen blir jevnt stekt og det tilføres damp fra ølet som bidrar til god smak og saftigere kjøtt.
Og kanskje en tredje; det ser ganske så tøft ut!

Fremgangsmåte:

  1. Legg en hel kylling i sukkersalt lake (Brine) over natten.
    Se egen oppskrift på Brine her. Om du har dårlig tid kan du klare deg med 4-6 timer i laken. Dette høres kanskje litt omfattende ut, men prøv det og du vil garantert gjøre det igjen!
     
  2. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir og gni inn kylling med ønsket rub (vi anbefaler Sweet Chicken Rub)
     
  3. Åpne en ølboks og drikk to solide bonus-slurker. Kutt av toppen og tre kyllingen over boksen. Om du ønsker kan du legge et par hvitløks fedd eller en Chili i ølet for ekstra «krydder».
     
  4. Stek kylling i en Pellets Smoker, grill eller i ovn på middels sterk varme (ca 140°C) til den oppnår kjernetemperatur på 70°C (mål kjernetemperatur innerst i brystet eller på innsiden av låret.). Påregn en god drøy time for å oppnå kjernetemp.
     
  5. Hvil kylling lunt i 15-20 minutter. Rens kylling fra skrog, eller skjær den i serveringsbiter, og nyt!

Tips: ta vare på ferdig renset skrog og kok en deilig kyllingkraft til bruk i suppe eller risotto.