Nytt forsøk: Jeg har akkurat tappet en batch Gårds-øl som er gjæret med Kveik. Jeg tok vare på bunngjær til bruk i neste brygging og fikk samtidig en hyggelig ide om at denne suppa må kunne brukes til gjærbakst også! Kveik er jo ganske hissig, spiser alt og gjærer lynraskt så det tenkte jeg måtte gå bra!
Det første lille forsøket var en liten loff basert på speltmel.
Helt enkelt:
-Mel
-Vann
-Litt olivenolje
-1 spiseskje kveiksuppe.
Pensler med olivenolje og hevet i en drøy time (opp til ca. 3x størrelse) på 40 grader i ovnen.
Så elting, lagt i formen, kjapp etterheving, ett lite dryss med rosmarin og flaksalt, stekes gylden (og kjernetemperatur ca. 95 grader)
Resultat: Luftig, litt «seigt» (tenk middelhavsbrød) med en bittebitteliten kledelig maltsmak.