Kvalitets puré fra Franske Ponthier. Denne puréen kan brukes til baking, desserte, i drinker eller som smakstilsetning i øl, og gir en smak av aprikos.
Når du tilsetter puré i øl anbefaler vi å tilføre i gjæringskaret mot slutten av stormgjæringen. Den inneholder noe gjærbar fruktose (se under).
Merk at ved tilsetning av puré kan ølet få en noe syrlig/besk smak, og det anbefales å tilsette ca 500g laktose (melkesukker) mot slutten av koketiden. Laktose er ikke gjærbart sukker og vil derfor tilføres sødme og gi et mer balasert øl.
Opprinnelsesland: Frankrike
Smak: gul paprika, mango, bergamot (appelsin-type), mandel
Brix: 21,5, dvs 21,5g sukker pr 100g puré (SG 1.088)
The Rhone area is traditionally a grand purveyor of apricots. Maison Ponthier selected the Bergeron apricot which comes from the Rhone Valley, the perfect terroir for this variety. Mr Bergeron created this eponymous variety in Mont d'Or between the wars. It is ideally suited to the alluvial and sun-baked terraces of the Rhone Valley, enjoying the silty soil well-maintained by irrigation to ensure the apricot trees produce even more beautiful and tastier fruit. The Bergeron variety produces apricots with a fabulous flavour: tangy, fleshy, tasty, soft and fragrant. In the orchards of our partner farmers, the harvest is entirely done by hand in several stages, ensuring the fruit we receive is at the peak of ripeness, loaded with sugar.