Eitrheim Kveik fra Kveik Yeastery er en multikultur og inneholder alle de originale gjærtypene. Gjæren kommer fra Reidar Eitrheim i Tokheim, Norge, og gir smak av moden pære, plomme, rosiner, sviske og honning. Gjæren kan gjerne brukes i mange forskjellige stiler, slik som IPA, Pale Ale, NEIPA, Stout og Porter.
Norske Kveik Yeastery produserer ekte kveikgjær, det vil si kveik der multikulturen er ivaretatt slik den opprinnelig skal være, i motsetning til alternativer der hovedkulturen er isolert for masseproduksjon. Tradisjonelt ble kveik oppbevart på gårdene og ivaretatt fra far til sønn gjennom mange generasjoner.
Eitrheim Kveik kommer fra Reidar Eitrheim i Tokheim, Norge. Tokheim ligger nærme Odda i hjertet av Hardangerfjorden, og like ved Folgefonna nasjonalpark. Gjærstammen har blitt tatt vare på gjennom mange generasjoner, og Reidar fikk denne fra sin bestefar. Eitrheim Kveik gir en fantastisk smak av moden pære, plomme, rosiner, sviske og honning. Gjæren kan gjerne brukes i mange forskjellige stiler, slik som IPA, Pale Ale, NEIPA, Stout og Porter.
Eitrheim kveik gjærer ideelt fra 18°C helt opp til 41°C. Jo høyere temperatur, desto raskere utgjæring. På høyeste temperatur kan man forvente utgjæring på 48 timer. Gjærnæring er anbefalt ved bruk av kveik fra Kveik Yeastery.
Gjæren tilsettes direkte i vørteren ved å drysse på toppen. Pass på å ha en temperatur over 20°C ved tilsetting av gjær.
Anbefalt mengde er 20 g/hl (5gram er anbefalt til 25 liter). Ved gjæring på temperatur under 20°C eller ved veldig høy OG er det anbefalt å doble mengden.
Attenuering: Høy
Flokkulering: Lav
Temperatur: 18-42°C
Alkoholtoleranse: 12%
Dosering: 20 g/hl