Med denne kan man ha kontinuerlig kullsyrevann på tappekranen!
I lokket er det en egen ball lock tilkobling for vann, som doseres inn i fatet ved hver tapping. På denne måten har man alltid kullsyrevann klart, uten å måtte vente på karbonering hver gang fatet går tomt.
Obs: Koble aldri vann rett fra vanntilførselen i huset uten å ha en lekkasjesensor under kjøleskapet. Få hjelp av en profesjonell rørlegger med montering.
Fremgangsmåte:
- Plasser corneliusfatet kjølig, helst under 5C.
- Koble opp ball lock utgangen på fatet til tappekran eller lignende løsning.
- Koble til CO2 til ball lock inngangen for CO2.
- Sett CO2 Regulator trykket mellom 2 og 3,5 bar (30-50 psi), avhengig av hvor mye kullsyre som er ønsket i sodavannet.
(det anbefales å montere en tilbakeslagsventil på CO2 slangen)
- Første gang er det lurt å få flushet ut luft fra corneliusfatet. Dette gjøres ved å trekke i ventilen i lokket ca 2 sekunder noen ganger med litt mellomrom.
- Koble vann til ball lock tilkoblingen på lokket. Det er anbefalt å ha en tilbakeslagsventil her og, for å unngå at kullsyrevann slår tilbake i vanntilførselen i huset. I tillegg er det viktig å redusere vanntrykket, ettersom noen har et veldig høyt vanntrykk. For at denne skal fungere optimalt bør trykket ligge 2-2,7 bar (30-40 psi) over trykket som er satt på CO2 regulatoren. Dette oppnås optimalt ved hjelp av en DuoTight Inline Regulator.
Dette oppsettet kan karbonere ca 10 liter vann i timen, avhengig av temperaturen i kjøleskapet. Temperatur og CO2 trykk påvirker både hastigheten på karboneringen og nivået av kullsyre i resultatet.
Et tips dersom man har et høyt forbruk av kullsyrevann, er å ha et ekstra Corneliusfat som en buffer med vann i kjøleskapet. Altså vann inn CO2 ball lock inngangen og vann ut ball lock utgangen, for deretter å sende det inn i fatet med Carbonator lokket. Da vil vannet allerede være nedkjølt før det tilsettes, og man oppnår kullsyrenivået mye raskere.