Jærmalt Hvete malt. Hvetemalt gir ølet en lys, lett og kremet kropp. Malten har et høyt proteininnhold som er med på å skape et solid, stabilt skum.
Smaksprofilen er mild og lett søtlig med toner av korn og brøddeig, som er med å balansere og fremheve smaker fra fruktige estere og krydderaktige fenoler i stiler som belgiske og tyske hveteøl.
Jærmalt også kjent som Jæren korn & malt ble etablert på gården Laland i Rogaland og er i dag en av få produsenter av norsk håndverksmalt. Alle vet at godt øl starter med gode råvarer og med malt fra Jærmalt er du trygg på at ølen din får et best mulig utgangspunkt.
Om du er glad i godt norsk øl har du nok allerede smakt øl som er laget på kvalitetsmalten fra Jærmalt. Malten har vært brukt av Nøgne Ø, Bygland Bryggeri, Lervig og Rygr for å nevne noen.