FRESH WORT KIT! - Til deg som vil brygge godt øl, men ikke har tid eller plass til allgrain brygging.
Her har vi kort forklart brygget ølsettet for deg, slik at du kun trenger å gjære og tappe ølet. Les mer om Fresh Wort Kit her
Rusty Pig Hoppy Amber er et digg øl med sitrusaktig humlearoma, balansert maltprofil og en nydelig farge. Oppskriften er designet for å passe utmerket sammen med BBQ, pizza, kjapp kosemat eller en herlig sommermiddag!
Erik "Rusty Pig Brewery" Sjøstrand har vært engasjert hjemmebrygger siden 2019, og er spesielt glad i øl med kraftig smak. Han har stor glede av å kombinere øl med mat, og det har vært utgangspunktet når dette ølsettet skulle settes sammen. Erik brenner for felleskapet i hjemmebryggermiljøet, og til endelig vurdering av ferdig oppskrift fikk han med seg Huldrevatn, Ølbikkja, Øljørn, Saltnes Bryggeri og Bryggern Even på laget!
Sjekk ut Rusty Pig Brewery på Instagram
#brewingbridges
Alkoholprosent: ca. 6%.
IBU: ca. 30 – moderat bitter. Farge: 27 EBC - kobberfarget
Inneholder ferdig brygget vørter for 20 liter øl
Se oppskriftsark her
Instruks:
- Hell vørter over i gjæringskaret ditt
- Topp opp med rent vann til 20 liter totalt volum.
- Tilsett gjær
- Sett på lokk og gjærlås
- Følg den medfølgende veiledningen med tanke på anbefalt gjæringstemperatur
Inkludert:
Gjær: LalBrew Windsor
Tørrhumle: Citra og Sabro
Gjæres på ca. 20°C. Tørrhumle tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kullsyretabell her