Foeder Smith Mini Foeder 0,5 BBL
60-liters eikefoeder laget av amerikansk hvit eik i høyeste kvalitet. Ideelt for mange ølstiler som lagers, stout. farmhouse, barley wines og surøl. Et utmerket valg for surøl etter solera-prinsippet, med enkel tilgang for prøvesmaking underveis!
Amerikanske Foeder Smith er en høyt annerkjent produsent, som har levert foeders i størrelser opptil 3000L til kommersielle bryggerier i USA. Denne mini-foederen er produsert i samme stil som de store, med tri-clamp tilkoblinger og ventiler inkludert!
Mini Foeder 60L kan romme opptil 58,5L væske.
Eiken har vært lufttørket i minst 2 år, og hver produserte foeder er testet i minst 24 timer på fabrikk.
Alt treverk er autentisk amerikansk hvit eik. Foderen har ikke blitt toastet.
Alle inkluderte Tri-Clamp koblinger er i rustfritt stål.
Merk pga størrelse og vekt kan dette kjøleskapet kun sendes på pall. Fri frakt gjelder kun for PostNord Hent i Butikk (maks 2 kolli).
Spesifikasjoner:
In/out side port with 1,5" Tri-Clamp fittings w/Butterfly valve
Bottom drain port with 1,5" Tri-Clamp fittings w/Butterfly valve
Sampling port with 1,5" Tri-Clamp sampling tap
Top port with 1,5" Tri-Clamp fitting and cap
Dimensjoner:
Foeder
Høyde: 60cm
Diameter: 46cm
Treblokker
Høyde: 16cm
Lengde: 36cm
Bredde: 7,5cm
Kombinert høyde: 76cm.
Første gangs bruk - trutning:
Før fatet kan brukes til lagring må det trutnes. Skyll først innsiden av fatet 2 til 3 ganger for å fjerne evt trespon. Fyll så fatet med lagringsløsning (se oppskrift under) i 3 til 5 dager. Dette vil gjøre at treverket trekker vann og utvider seg, slik at sprekker tettes. Merk at fatet vil lekke vann i denne perioden, så la det stå et sted med sluk i gulvet. Etterfyll med lagringsløsning om nødvendig. Når fatet ikke lenger lekker kan du flytte det, men la fatet fortsatt være fylt i 3 til 7 dager til. Deretter kan du tømme og skylle fatet en siste gang, før du fyller det med øl, vin el.
Etter bruk - oppbevaring:
Eikefatet må etter første gangs bruk aldri lagres uten væske, da vil treverket fort begynne å mugne og fatet er ødelagt for bruk. Planlegg derfor å fylle det med noe nytt den dagen det skal tappes. Alternativt fylles fatet med ny lagringsløsning, se oppskrift under.
Oppskrift på lagringsløsning:
- Vann
- Sitronsyrepulver – 1 g pr. liter vann
- Campden (sulfitt) – 0,25 g pr. liter vann