Et smaksrikt tradisjonelt gårdsøl utviklet i samarbeid med Jærmalt og Kveik Yeastery. Forvent en fruktig og krydret aroma fra Hornindalskveiken K.22 Stalljen, med behagelig smak av eple og moden frukt i harmoni med karamell.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Norsk Gårdsøl
Alkoholprosent: ca. 7%. Forventet OG: ca. 1.065. FG: ca 1.012
IBU: ca. 28 – moderat bitter. Farge: 8 EBC - halmgul
Innholder 6,4 kg
knust
malt:
Malt: Jærmalt Pilsner, Jærmalt Hvete
Humle: Perle og Saaz
Gjær: Kveik Yeastery K.22 Stalljen
Meskes på 64°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 36°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
