Oktoberfest allgrain ølsett Oktoberfest allgrain ølsett

Oktoberfest allgrain ølsett

Passer utmerket til oktoberfesten!

Varenr:104357

Oktoberfest er et ravfarget øl med godt maltpreg og lett kropp, som passer utmerket til oktoberfesten! Denne benytter en hybridgjær som gjør at man får et "lager"øl ved å gjære på ca 17-18°C. På den måten får man også et øl som er drikkeklart på kort tid!

 

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

399,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Oktoberfest er et ravfarget øl med godt maltpreg og lett kropp, som passer utmerket til oktoberfesten! Denne benytter en hybridgjær som gjør at man får et "lager"øl ved å gjære på ca 17-18°C. På den måten får man også et øl som er drikkeklart på kort tid!

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

 

Stil: Märzen
Alkoholprosent: ca. 5,9% 
Forventet OG: ca. 1.059. FG: ca 1.014
Bitterhet: 20 IBU – lite til moderat bitter
Farge: 20 EBC – ravfarget
Beregnet for 20 liter vørter til gjæring

Inneholder 5,3 Kg knust malt:
Vienna, Münchener, Pilsner, Cara Ruby og Melano
Humle: Magnum og Mittelfruh
Gjær: Fermentis K-97*

*K-97 er et gjær som gir lagerpreg når den gjæres på 17-18°C. Dette resulterer i et øl som blir fortere drikkeklart.



Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 17-18°C.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her

Link til detaljert beskrivelse og veiledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 


 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.


BrewZilla / Digiboil:

  • 35L: max 8 kg
  • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

  • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
  • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

  • 30L: max 9 kg
  • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

  • modell 10: max 2,8 kg
  • modell 20: max 6 kg
  • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

  • B40pro: max 9 kg
  • B80pro: max 20 kg
  • B150pro: max 35 kg

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser