Campden pulver. Benyttes til å forhindre oksidering, ta livet av eventuell villgjær og stoppe evt pågående gjæring.
Dette pulveret kan beyttes i vin, øl, juice, most av frukt ol. og kan også fungere som et desinfiseringsmiddel (sammen med sitronsyre)
Inneholder kaliummetabisulfitt som er en atioksidant.
Dosering:
For å forhindre oksidering og stoppe gjæring: 1g / 10 liter
For desinfisering: 1-2g Campden pulver + 0,5g sitronsyre / 1 liter
Advarsel:
Stoffet er etsende. Unngå kontakt med huden. Benytt beskyttelse.
Når stoffet blandes med sitronsyre utvikles en giftig gass. Sørg for god ventilasjon.
Ved kontakt med hud: skyll med vann.
Hvis inntatt oralt: kontakt lege.
Link til produsentens datablad: https://www.brouwland.com/content/docs/004/004%20Additieven%20voor%20wijn,%20sap%20en%20bier/004.010.5-004.013.9_MSDS_EN_Vinoferm%20Campden_v2.pdf